Strategier för craps

Förvisso är Craps ett turspel som alla tärningsspel men det är inte bara turen som avgör om du vinner eller inte det finns både bra och mindre bra satsningar. Det sämsta är att satsa lite hur som helst utan eftertanke, då vinner du inte. Det finns anledning att titta på vad som är bra, lära sig strategier för att sedan hålla sig till det.

Många olika insatser

Det finns över 40 olika insatser du kan göra i Craps vilket kan vara lite förvirrande. Det är stor skillnad mellan de olika satsningarna då det gäller hur stort övertag huset har. Det betyder att du kan koncentrera dig på några få som dessutom råkar ha två egenskaper, de är enkla att lära sig samt att huset har det minsta övertaget vid dessa satsningar.

Koncentrera dig på några få insatser

Den enklaste och vanligaste insatsen i Craps är Pass Line. Den ger dig ingen toppvinst men du får dubbla insatsen tillbaka. Den insatsen innebär att om den som kastar de två tärningarna – dvs Shootern vinner, så vinner du också. Om Shootern vid det första kastet som kallas Come Out Roll får 7 eller 11 så vinner han men även du. Om kastet ger summan 2, 3 eller 12 har du förlorat. Vid övriga summor ligger din insats kvar och den summan som kom upp vid det första kastet sätter en så kallad Point.

Nu ska Shootern vid sitt/sina följande kast försöka få samma summa som Pointen innan 7 kommer upp. Lyckas han vinner du. Husets fördel vid den satsningen är bara 1,41% vilket är riktigt lågt för spel hos casinon. Det här är den absolut bästa insatsen om du är nybörjare.

En annan snarlik insats är Don't Pass Line som är precis motsatsen till Pass Line. Du satsar på att Shootern ska misslyckas och därmed förlora. Får Shootern 7 eller 11 förlorar du men får han istället 2 eller 3 vinner du.

Efter det första kastet kan du göra nya insatser. De enklaste är Come och Don't Come som fungerar ungefär som Pass Line och Don't Pass Line och med samma chans att vinna. Närdu blivit varm i kläderna kan du testa att spela på odds på dessa fyra satsningar. Då minskar husets övertag ytterligare.

Ha en budget och håll dig till den

Det kan låta konstigt att en budget skulle vara en del av spelstrategin men så är det. Bestäm dig för hur mycket pengar du har råd att förlora. Det är lätt att rusa iväg och satsa mycket då det är som mest spännande så se till att du inte satsar för mycket. Budgeten hjälper dig att bara spela för så mycket att det fortfarande är roligt att spela.